Αναπτύξτε σελίδες php, με το QuickPHP

Το QuickPHP είναι ένας ελαφρύς, γρήγορος και το κυριότερο αυτόνομος web server. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε εφαρμογές ή ιστοσελίδες με την χρήση της γλώσσας php.

Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση για να λειτουργήσει. Απλά αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε έναν φάκελο της επιλογής σας, εκτελέστε το αρχείο QuickPHP.exe και πατήστε το κουμπί Start.

Οι βασικές ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε, εμφανίζονται στο κεντρικό παράθυρο και είναι οι εξής:

  • Binding Address: Η διεύθυνση στην οποία θα αντιστοιχεί o server.
  • Port: Η θύρα στην οποία θα εκτελείται ο server.
  • Root folder: Ο φάκελος στον θα περιέχονται οι php σελίδες.
  • Deafult document filename: Το όνομα των αρχείων που θα χρησιμοποιείται όταν αυτό παραλείπεται από την διεύθυνση (π.χ. http://localhost:5723/index.php).
  • Execution Time: Ο μέγιστος χρόνος που θα διαρκεί ένα php request. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτρέπει προβληματικά scripts να κολλάνε τον server μπαίνοντας σε ατέρμονα loops.

Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι έχετε δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με το όνομα hello-word.php. Για να την εκτελέσετε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στην μπάρα διευθύνσεων του browser την διεύθυνση http://localhost:5723/hello-word.php.

Επιπλέον αν τσεκάρετε την επιλογή Allow Directory Listing, κάθε φορά που πληκτρολογείτε την διεύθυνση του server, θα σας εμφανίζει τα περιεχόμενα του root folder και μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτά μέσω του browser.

Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του QuickPHP, καθώς και για το πως μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες