CopyQ

3.9.3
Βελτιωμένος clipboard manager
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Sat, 16/11/2019
Filesize: 
11,726 kb
System: 
CopyQ

Το CopyQ, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με την βοήθειά του, μπορείτε να αποθηκεύετε και να οργανώνετε όλα τα αντικείμενα που αντιγράφετε κατά την εργασία σας έτσι ώστε να τα έχετε στην διάθεσή σας, όταν χρειαστεί να τα επικολλήσετε κάπου.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον του προγράμματος είναι απλό και λειτουργικό. Το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της λίστας των αντικειμένων που έχετε αντιγράψει.

Διαθέτει μία εργαλειοθήκη η οποία περιέχει κουμπιά για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ενέργειες και ένα πλαίσιο στο οποίο εμφανίζονται σε δενδροειδή διάταξη οι καρτέλες στις οποίες έχετε οργανώσει τα αντιγραμμένα αντικείμενα.

Και τα δύο αυτά στοιχεία, μπορείτε είτε να τα αποκρύψετε, είτε να τα μετακινήσετε και να τα τοποθετήσετε όπου σας βολεύει καλύτερα.

Μία πρόσθετη δυνατότητα που έχετε στην διάθεσή σας, είναι να προσαρμόσετε την εμφάνιση του προγράμματος αλλάζοντας τα χρώματα και την γραμματοσειρά διαφόρων στοιχείων του. Οι προσαρμογές αυτές είναι δυνατόν να αποθηκευτούν και να δημιουργήσετε τα δικά σας themes.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η ικανότητα του να παρακολουθεί τις ενέργειες σας και μόλις αντιληφθεί κάποια αντιγραφή, να την προσθέσει στην λίστα του για μελλοντική χρήση.

Υπάρχει η δυνατότητα να οργανώσετε τα αντικείμενα που αντιγράφετε σε καρτέλες. Επιπλέον, η κάθε καρτέλα μπορεί να περιέχει τις δικές της καρτέλες σε πολλαπλά επίπεδα. Μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε μία δενδροειδή οργάνωση και να περιηγείστε με ευκολία σε ένα πλήθος αντιγραμμένων αντικειμένων.

Σας δίνεται ακόμη η δυνατότητα, να επιλέξετε και κάποιο εικονίδιο για κάθε καρτέλα, ώστε να είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμες, καθώς επίσης και να προσθέσετε ετικέτες (tags).

Η λειτουργία drag n drop προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα στην χρήση του προγράμματος, καθώς είναι δυνατή η μετακίνηση των αντικειμένων μεταξύ των καρτελών αλλά και μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων.

Κάθε αντικείμενο που καταχωρείται στο πρόγραμμα, μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε την νέα έκδοση, ακόμα και να του προσθέσετε σημειώσεις.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η δυνατότητα για την δημιουργία εντολών που θα εκτελούν μια σειρά ενεργειών. Για αυτές τις εντολές μπορείτε να επιλέξετε και το πως θα εκτελούνται. Οι επιλογές για την εκτέλεση των εντολών είναι είτε χειροκίνητα, είτε αυτόματα μετά από κάποιο συμβάν.

Γενικά το πρόγραμμα προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά για όλους τους χρήστες. Υπάρχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά, που απευθύνονται σε πιο έμπειρους χρήστες και οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες κατά την εργασία τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η υποστήριξη για αυτοματισμούς με την χρήση της γραμμής εντολών.

Τέλος, το πρόγραμμα προσφέρει πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε την λειτουργία του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πληροφορίες εγκατάστασης:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, κατεβάστε το κατάλληλο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο, εκτελέστε το και ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν portable. Για τον σκοπό αυτό, κατεβάστε το zip αρχείο, αποσυμπιέστε το στον φάκελο της επιλογή σας και τοποθετήστε το σε ένα USB Flash Disk.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες