DaVinci Resolve

14.2
Δημιουργία και επεξεργασία video
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Freeware (Δωρεάν)
Updated: 
Fri, 15/12/2017
Filesize: 
435,805 kb
System: 
DaVinci Resolve

Το DaVinci Resolve, είναι ένα πολύ καλό και αναγνωρισμένο πρόγραμμα για την επεξεργασία video και την δημιουργία ταινιών. Διαθέτει μία πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών, χάρη στα οποία κατατάσσεται στην επαγγελματική κατηγορία.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και λειτουργικό. Στο κάτω μέρος του υπάρχουν τέσσερις καρτέλες οι οποίες αντιστοιχούν στα επιμέρους στάδια της εργασίας. Ανάλογα με το στάδιο, τροποποιείται ανάλογα και το περιβάλλον.

Σε γενικές γραμμές, αποτελείται από διάφορα πλαίσια με επιλογές και ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε. Τα πλαίσια αυτά, μπορείτε να τα εμφανίσετε ή να τα αποκρύψετε, καθώς και να αλλάξετε το μέγεθός τους.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η σύνθεση και η μίξη κομματιών video, για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταινίας. Για την λειτουργία του, χρησιμοποιεί την μέθοδο των layers.

Τα διάφορα κομμάτια που θα απαρτίζουν την ταινία, τοποθετούνται σε ένα χρονοδιάγραμμα, το ένα μετά το άλλο. Το χρονοδιάγραμμα αυτό, υποστηρίζει την τοποθέτηση των κομματιών σε layers.

Αυτό το χαρακτηριστικό, σας δίνει την δυνατότητα να επικαλύπτετε τα κομμάτια μεταξύ τους. Στην επικάλυψη των κομματιών, μπορείτε να εισάγετε διάφορα εφέ μετάβασης.

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε και να προσθέσετε στατικούς ή κινούμενους τίτλους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε παρεμβάλλοντας τους ως ξεχωριστά κομμάτια μεταξύ των σκηνών, είτε τοποθετώντας τους ως επικαλύψεις πάνω σε σημεία της κάθε σκηνής

Έχετε στην διάθεσή σας μία πληθώρα επιλογών, χάρη στις οποίες μπορείτε να διαμορφώσετε τους τίτλους και να καλύψετε κάθε ανάγκη σας.

Το πρόγραμμα διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες στον τομέα επεξεργασίας των χρωμάτων. Αυτή η εργασία είναι τόσο σημαντική, που αποτελεί ξεχωριστό στάδιο με δικό της περιβάλλον εργασίας. Εκεί, θα βρείτε όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να διορθώσετε ή να βελτιώσετε την χρωματική απόχρωση της ταινίας σας.

Εκτός από τα χρώματα, μπορείτε να εφαρμόσετε και διάφορα εφέ στην ταινία σας, είτε για να διορθώσετε κάποια ελαττώματα της, είτε για να της δώσετε μια πιο καλλιτεχνική αίσθηση.

Το πρόγραμμα, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες κονσόλες της κατασκευάστριας εταιρίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επίσης, διατίθεται και σε εμπορική έκδοση με πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες με αντίστοιχες ανάγκες.

Πληροφορίες εγκατάστασης:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, απλά κατεβάστε το κατάλληλο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο, εκτελέστε το και ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Σε περίπτωση που λείπουν κάποιες βιβλιοθήκες, αυτές θα εγκατασταθούν αυτόματα. Η επιλογή για την βάση δεδομένων δεν είναι απαραίτητη, καθώς αφορά κάποιες ειδικές περιπτώσεις project management.

* Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο site του, δίνοντας κάποια στοιχεία επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα έχει αρκετά μεγάλες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, ακόμα και για απλές εργασίες, οι οποίες προκύπτουν από τις πολλές του δυνατότητες και τον επαγγελματικό του χαρακτήρα.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες