Gimp

2.10.14
Επεξεργασία φωτογραφιών
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Mon, 28/10/2019
Filesize: 
211,957 kb
System: 
Gimp

Το Gimp είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών. Διαθέτει πολλές δυνατότητες και πλούσια χαρακτηριστικά. Χάρη σε αυτά μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε από τα αντίστοιχα εμπορικά προγράμματα, όπως το Adobe Photoshop.

Περιβάλλον εργασίας:

Διαθέτει ένα λειτουργικό περιβάλλον εργασίας που επικεντρώνεται γύρω από το παράθυρο εμφανίζεται η φωτογραφία που επεξεργάζεστε.

Σε διάφορα κινούμενα παράθυρα, βρίσκονται τα εργαλεία που έχετε στην διάθεσή σας. Μπορείτε να τα μετακινήσετε και να τα τοποθετήσετε, στα σημεία της οθόνης που σας εξυπηρετούν καλύτερα.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Με την βοήθειά του προγράμματος, μπορείτε να εκτελέσετε ένα πλήθος εργασιών, από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο σύνθετες. Απευθύνεται και σε αρχάριους αλλά και σε εξειδικευμένους χρήστες.

Υποστηρίζει όλα τα γνωστά είδη αρχείων και μπορεί να εκτελέσει μετατροπές μεταξύ οποιωνδήποτε διαφορετικών τύπων ορίζοντας διάφορες επιλογές ποιότητας και συμπίεσης.

Στον τομέα των χρωμάτων το πρόγραμμα διαθέτει πολλά εργαλεία, με τα οποία έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε με ακρίβεια κάθε χρωματική λεπτομέρεια των φωτογραφιών σας. Επίσης υποστηρίζεται πλήρως η διαφάνεια ή αλλιώς alpha channel.

Η επιλογή διάφορων τμημάτων της φωτογραφίας γίνεται με ακρίβεια χρησιμοποιώντας όλους τους γνωστούς τρόπους, όπως η επιλογή με βάση σχήματα ή χρώματα, το magic wand και το lasso.

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα πολλά εργαλεία σχεδίασης για να σχεδιάσετε διάφορα σχήματα και να προσθέσετε κείμενα. Επιπλέον υποστηρίζεται η χρήση των λεγόμενων brushes, δηλαδή η σχεδίαση με έτοιμα προκαθορισμένα σχήματα.

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η δυνατότητα σχεδιασμού καμπυλών τύπου Bezier, με την βοήθεια των οποίων μπορείτε να σχεδιάσετε σύνθετες γραμμές συνδυάζοντας ευθύγραμμα και καμπύλα τμήματα.

Η τροποποίηση των σχημάτων και τμημάτων, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Διατίθενται εργαλεία για την στοίχιση, περιστροφή, μετακίνηση, αλλαγή μεγέθους, ακόμα διόρθωση της προοπτικής μιας φωτογραφίας.

Η υποστήριξη layers είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να οργανώσετε την δουλειά σας και να χρησιμοποιήσετε τεχνικές επεξεργασίας με που λειτουργούν με την βοήθειά τους.

Μπορείτε να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας κάποια από τα πολλά φίλτρα που διαθέτει το πρόγραμμα. Επιπλέον ο συνδυασμός διαφορετικών φίλτρων μπορεί να αποδώσει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Υποστηρίζεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μενού και στα πλαίσια διαλόγου του προγράμματος.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα προϋποθέτει ότι έχετε κάποιες βασικές γνώσεις επεξεργασίας φωτογραφιών. Τα πολλά χαρακτηριστικά του, ίσως δυσκολέψουν κάπως τους αρχάριους χρήστες, οι οποίοι θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούν με την λειτουργία του.

Στο site του θα βρείτε ένα αναλυτικό και περιεκτικό εγχειρίδιο χρήσης, καθώς και μια σειρά από οδηγούς για διάφορες εργασίες, ώστε να αποκτήσετε μια σχετική εμπειρία με το πρόγραμμα.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε το αντίστοιχο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο και να ακολουθήσετε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού. Διατίθεται μόνο σε έκδοση 64bit.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες