SourceTree

3.2.6
Διαχείριση Git και Hq αποθετηρίων
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Freeware
Updated: 
Tue, 17/09/2019
Filesize: 
24,434 kb
System: 
SourceTree

Το SourceTree, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλους τους προγραμματιστές. Με την βοήθειά του διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η διαχείριση του κώδικα που βρίσκεται σε αποθετήρια τύπου git και hq.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον του προγράμματος είναι λειτουργικό και πολύ καλά οργανωμένο. Ξεχωρίζει στο επάνω μέρος η εργαλειοθήκη με τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εντολές. Το υπόλοιπο μέρος καταλαμβάνεται από τα αποθετήρια που έχετε ανοιχτά, οργανωμένα σε καρτέλες.

Αριστερά υπάρχει μία δενδροειδής λίστα στην οποία μπορείτε να οργανώσετε όλα τα αποθετήρια που διαχειρίζεστε, ταξινομημένα σε φακέλους της επιλογής σας.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Σκοπός του προγράμματος, είναι να οπτικοποιήσει το περιβάλλον του git και του hq ώστε να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά την εργασία ανάπτυξης εφαρμογών.

Μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση τοπικών αποθετηρίων και να διευκολύνει τον συγχρονισμό τους με αντίστοιχα αποθετήρια που βρίσκονται σε υπηρεσίες όπως το Github ή το BitBucket.

Οι βασικές λειτουργίες του, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Είναι κατανοητές και γίνονται εύκολα αντιληπτές ώστε να ενσωματωθούν στην εργασία του καθενός.

Επιπλέον, υπάρχουν και επιλογές για να την επιτάχυνση διαφόρων συχνά εκτελούμενων εργασιών και ενεργειών, οι οποίες απαιτούν σύνθετες και πολύπλοκες εντολές στην γραμμή εντολών.

Το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η παρουσίαση διαφόρων στοιχείων με οργανωμένο τρόπο. Έτσι για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία ανάπτυξης μιας εφαρμογής από τα διαγράμματα ροής των branches και των αντίστοιχων commits.

Μπορείτε επίσης να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο, όλα τα αρχεία που τροποποιούνται και να διαχειρίζεστε τις εργασίες σας. Ακόμα, εργασίες όπως η ενσωμάτωση ή η εναλλαγή branches, ο έλεγχος των commits, ο εντοπισμός λαθών γίνονται πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υποστηρίζεται η πολύ δημοφιλής τεχνική Git-flow, χάρη στην οποία μπορείτε να οργανώσετε τα αποθετήριά σας με ξεκάθαρο και αποτελεσματικό τρόπο.

Τέλος, εξαιρετικά χρήσιμη είναι και η δυνατότητα αναζήτησης και μετάβασης σε συγκεκριμένα commits.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα απευθύνεται και στους αρχάριους αλλά και στους πιο έμπειρους χρήστες. Οι αρχάριοι χρήστες, μέσω του προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πιο εύκολα τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων ελέγχου (version control systems) και να συνηθίσουν στην χρήση τους.

Από την άλλη μεριά, οι πιο έμπειροι προγραμματιστές, παρόλο που τους βολεύει περισσότερο η χρήση του πληκτρολογίου και της γραμμής εντολών, θα ωφεληθούν πολύ από την συγκέντρωση και προβολή διαφόρων πληροφοριών.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω, από το να ακολουθήσετε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες