Ανακτήστε τα χαμένα σας αρχεία, με το Recuva

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να διαγράφετε κατά λάθος αρχεία από τον υπολογιστή σας. Το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε αδειάσει και τον κάδο ανακύκλωσης. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα Recuva.

Το πρόγραμμα εκμεταλλεύεται ένα όχι και τόσο γνωστό χαρακτηριστικό των Windows. Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, αυτό δεν διαγράφεται από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Παραμένει εκεί μέχρι να εγγραφεί στην θέση του ένα άλλο αρχείο. Κατά την παραμονή του δεν είναι ορατό από το λειτουργικό σύστημα, δίνοντας την εντύπωση ότι έχει διαγραφεί.

Για την λειτουργία του προγράμματος προσφέρονται δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι ένας οδηγός ο οποίος σας καθοδηγεί βήμα - βήμα ενώ ο δεύτερος σας επιτρέπει να χειριστείτε το πρόγραμμα ελεύθερα και να κάνετε τις επιλογές που επιθυμείτε.

Για να ανακτήσετε λοιπόν ένα αρχείο που έχετε διαγράψει, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία.

  • Επιλέξτε από την αναδιπλούμενη λίστα, τον σκληρό δίσκο στον οποίο θα εκτελέσετε την έρευνα για τα διαγραφέντα αρχεία.
  • Ορίστε το όνομα του αρχείου που ψάχνετε ή την διαδρομή που βρισκότανε. Αν δεν κάνετε την τελευταία ενέργεια, το πρόγραμμα θα ερευνήσει τον δίσκο για όλα τα αρχεία που έχουν διαγραφεί.
  • Πατήστε το κουμπί Start.
  • Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα εμφανιστεί η λίστα με τα αποτελέσματα. Επιλέγοντας κάποιο αρχείο, μπορείτε να δείτε διάφορες πληροφορίες και εφόσον θέλετε να το ανακτήσετε, μπορείτε να το μαρκάρετε.
  • Αφού εντοπίσετε και μαρκάρετε όλα τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε, πατήστε το κουμπί Recover.

Πατώντας το κουμπί Options, έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του προγράμματος. Μεταβείτε στην καρτέλα Actions. Εκεί μπορείτε να τσεκάρετε την επιλογή Deep Scan. Η έρευνα που θα διεξαχθεί έτσι, θα είναι πιο λεπτομερής και θα εμφανίσει περισσότερα αποτελέσματα, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο.

Επιλέγοντας Scan for non-deleted files, το πρόγραμμα μπορεί να εντοπίσει αρχεία σε χαλασμένα ή φορμαρισμένα μέσα, όπως για παράδειγμα κάρτες μνήμης φωτογραφικών μηχανών.

Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Recuva, καθώς και για το πως μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες