Διαχειριστείτε τον υπολογιστή σας από μακριά, με το ThinVNC

Πολλές φορές είναι ανάγκη να εκτελέσετε μια εργασία στον προσωπικό σας υπολογιστή, αλλά είστε μακριά του. Αν βρίσκεστε μπροστά σε κάποιον άλλο υπολογιστή, τότε υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα ThinVNC.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να μπορέσετε να εργαστείτε απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας, είναι να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ThinVNC. Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα και εγκαταστήστε το ακολουθώντας τις οδηγίες του.

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, εκτελέστε το. Θα δείτε ένα εικονίδιο στο system tray του υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ επάνω του και επιλέξτε Settings. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί, αποτελείται από διάφορες καρτέλες.

Μεταβείτε στην καρτέλα Communications, για να επιλέξετε το πρωτόκολλο σύνδεσης. Επιλέξτε https, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης μπορείτε να ορίσετε μία διαφορετική θύρα (port) η οποία θα χρησιμοποιείται για την σύνδεση. Τσεκάρετε την επιλογή Use PnP έτσι ώστε το πρόγραμμα να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και να ανοίξει αυτόματα την θύρα επικοινωνίας.

Στην συνέχεια, περάστε στην καρτέλα Security, για να ορίσετε τον τρόπο σύνδεσης. Μπορείτε να κάνετε μία από τις τρεις επιλογές:

  • None: Σύνδεση χωρίς κανένα περιορισμό.
  • Digest: Σύνδεση με την χρήση ονόματος και κωδικού.
  • NTLM: Σύνδεση μόνο των χρηστών που είναι ορισμένοι στον υπολογιστή.

Έχοντας κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, αφήστε τον υπολογιστή σας ανοιχτό, με το πρόγραμμα να εκτελείται στο παρασκήνιο. Για να συνδεθείτε από έναν άλλο υπολογιστή, ανοίξτε τον browser και πληκτρολογήστε στην γραμμή διευθύνσεων την διεύθυνση του υπολογιστή σας και την θύρα που επιλέξατε, εξής: https://000.000.000.000:0000.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που έχετε ορίσει, μπορεί να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε στην αντίστοιχη φόρμα το username και το password. Μετά και από αυτό θα εμφανιστεί το desktop του υπολογιστή σας, στο οποίο μπορείτε να εργαστείτε κανονικά, σαν να βρισκόσασταν μπροστά του.

Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του ThinVNC, καθώς και για το πως μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες