Συλλάβετε εικόνες των ταινιών σας, με το Media Player Classic

Τα προγράμματα screen capture, δεν μπορούν να συλλάβουν την εικόνα που προβάλλει ένας media player. Πως μπορείτε λοιπόν δημιουργήσετε screenshots για τις ταινίες σας; Χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής, όπως ο Media Player Classic.

Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλή media player, με πολλές δυνατότητες. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία στιγμιότυπων από ταινίες. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας:

1. Σύλληψη μεμονωμένων εικόνων.
Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να συλλάβετε μία εικόνα από οποιοδήποτε σημείο της ταινίας.

  • Παγώστε την αναπαραγωγή της ταινίας στο σημείο που θέλετε να συλλάβετε την εικόνα.
  • Από το μενού File επιλέξτε την εντολή Save Image.
  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί ορίστε την τοποθεσία αποθήκευσης, το όνομα της εικόνας, καθώς και τον τύπο της (bmp, jpg ή png).

2. Μαζική σύλληψη εικόνων.
Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείτε αυτόματα ένα κολάζ εικόνων, το οποίο περιέχει screenshots από διάφορα σημεία της ταινίας.

  • Από το μενού File επιλέξτε την εντολή Save Thumbnails.
  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί ορίστε την τοποθεσία αποθήκευσης, το όνομα της εικόνας, καθώς και τον τύπο της (bmp, jpg ή png).
  • Επίσης, ορίστε τον αριθμό των γραμμών, των στηλών και του πλάτους της ενιαίας εικόνας που θα δημιουργηθεί.

Από τον αριθμό γραμμών και των στηλών υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός των εικόνων. Τα διαστήματα που θα ληφθούν οι εικόνες, είναι ισόποσα μοιρασμένα στην διάρκεια της ταινίας. Σε κάθε μία εικόνα αναγράφεται η χρονική στιγμή στην οποία αντιστοιχεί.
Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα, καθώς και για το πως μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας, το Media Player Classic.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες