digiKam

6.3.0
Διαχείριση και επεξεργασία φωτογραφιών
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Sun, 08/09/2019
Filesize: 
344,759 kb
System: 
digiKam

Το digiKam, είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για την διαχείριση και την οργάνωση φωτογραφιών. Αν και απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, αυτοί που θα μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, είναι όσοι έχουν πολύ μεγάλες συλλογές φωτογραφιών και οι επαγγελματίες.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι καλαίσθητο και λειτουργικό. Προσφέρει διάφορα themes, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που προτιμάτε και να αλλάξετε την εμφάνισή του.

Στο επάνω μέρος του, θα βρείτε το μενού και την εργαλειοθήκη με τις βασικές εντολές και επιλογές και στο κάτω μέρος μία μπάρα κατάστασης με πληροφορίες και κάποιες βοηθητικές ενέργειες.

Το ενδιάμεσο μέρος του, χωρίζεται σε τρία τμήματα. Αριστερά υπάρχουν καρτέλες σχετικά με την οργάνωση των φωτογραφιών, στο κέντρο οι μικρογραφίες των φωτογραφιών της επιλεγμένης τοποθεσίας και δεξιά υπάρχουν καρτέλες με πληροφορίες για την επιλεγμένη φωτογραφία και κάποια εργαλεία.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το δυνατό σημείο του προγράμματος, είναι η διαχείριση και η οργάνωση των φωτογραφιών. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί μία βάση δεδομένων στην οποία εισάγετε τις φωτογραφίες σας. Σε αυτήν την βάση αποθηκεύονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Η εισαγωγή των φωτογραφιών, γίνεται είτε από φακέλους, είτε απευθείας από την κάμερα. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείτε να κάνετε μια σειρά από επιλογές, για να καθορίσετε τις ενέργειες που θα εκτελεστούν κατά την εισαγωγή των φωτογραφιών. Το πρόγραμμα, προσφέρει πλήρη υποστήριξη για φωτογραφίες τύπου raw.

Μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ, να προσθέσετε ετικέτες, καθώς και λέξεις κλειδιά. Μπορείτε επίσης, να βαθμολογείτε τις φωτογραφίες σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να φιλτράρετε την εμφάνιση των φωτογραφιών σας.

Τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν κριτήρια κατά την λειτουργία αναζήτησης φωτογραφιών. Έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε πολύ σύνθετα ερωτήματα, καθώς σαν κριτήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τις πληροφορίες τύπου EXIF, IPTC και XMP που περιέχονται σε κάθε φωτογραφία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, είναι η ανίχνευση προσώπων στις φωτογραφίες σας και η αντιστοίχιση σε αυτών των ατόμων στα οποία ανήκουν.

Εξίσου σημαντικές, είναι και οι δυνατότητες του προγράμματος στον τομέα της επεξεργασίας των φωτογραφιών. Προσφέρονται αρκετά και χρήσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας εύκολα και γρήγορα.

Οι προαναφερθείσες δυνατότητες επεξεργασίας, καθώς και άλλες εργασίες διαχείρισης, μπορούν να γίνουν και μαζικά σε πολλαπλές φωτογραφίες.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να εξάγει φωτογραφίες, ανεβάζοντάς τες διάφορες δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται και από ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Showfoto, το οποίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά λειτουργεί χωρίς την ανάγκη δημιουργίας βάσης δεδομένων.

Υποστηρίζεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μενού και στα πλαίσια διαλόγου του προγράμματος.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα διαθέτει εκτενή τεκμηρίωση των λειτουργιών του, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές του.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, κατεβάστε το κατάλληλο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο, εκτελέστε το και ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Οι χρήστες με λειτουργικό σύστημα Linux, μπορούν να το βρουν και στον package manager της διανομής που χρησιμοποιούν.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες