Kdenlive

19.04.1
Δημιουργία και επεξεργασία video
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Sat, 11/05/2019
Filesize: 
80,909 kb
System: 

Το Kdenlive, είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας video. Στέκεται επάξια δίπλα στα αντίστοιχα εμπορικά προγράμματα, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που το καθιστούν ικανό να ανταπεξέλθει και στις πιο απαιτητικές εργασίες.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι πολύ λειτουργικό και καλά οργανωμένο, έχοντας συγχρόνως, μια επαγγελματική χροιά.

Προσφέρει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, καθώς αποτελείται από διάφορα πλαίσια τα οποία μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός τους και να τα μετακινήσετε σε όποιο μέρος σας βολεύει.

Η εμφάνιση του προγράμματος, μπορεί να αλλάξει χάρη στην χρήση themes. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε είτε κάποιο ανοιχτόχρωμο, είτε κάποιο σκουρόχρωμο.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η δυνατότητα χρήσης διαφόρων αρχείων video, ήχου και φωτογραφιών, με σκοπό την δημιουργία ενός νέου ενιαίου αρχείου video.

Τα κομμάτια από τα οποία θα αποτελείται το τελικό video, τοποθετούνται σε ένα χρονοδιάγραμμα και διατάσσονται το ένα μετά το άλλο. Επιπλέον, είναι δυνατόν να επικαλύπτονται μεταξύ τους και να εισάγονται διαφόρων ειδών μεταβάσεις από το ένα στο άλλο.

Στο κάθε κομμάτι μπορείτε να προσθέσετε διάφορα εφέ, με τα οποία η ταινία σας θα αποκτήσει μια πιο κινηματογραφική αίσθηση. Το πρόγραμμα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από μεταβάσεις και εφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τα παραπάνω εφέ, μπορούν να οριστούν ανά καρέ, κάτι το οποίο προσφέρει μεγάλη ευελιξία, καθώς σας επιτρέπει να εργάζεστε με ακρίβεια.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που διαθέτει το πρόγραμμα, είναι αυτό της δημιουργίας τίτλων. Πρόκειται για ιδιαίτερα ικανό και πλήρες εργαλείο, με πολλά χαρακτηριστικά και επιλογές.

Εξίσου χρήσιμα, είναι και τα διάφορα εργαλεία ανάλυσης όπως τα Audio Meter, Histogram, Waveform, Vectorscope και RGB Parade με τα οποία μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τα κομμάτια που χρησιμοποιείτε και στην συνέχεια, να κάνετε τις ανάλογες διορθώσεις ή βελτιώσεις.

Το πρόγραμμα προσφέρει υποστήριξη για διάφορες συσκευές ελέγχου και χειριστήρια. Μπορεί ακόμα και να συλλάβει εικόνα από την οθόνη του υπολογιστή σας ή από την webcam.

Υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί τύποι αρχείων για εισαγωγή αλλά και για εξαγωγή. Για την δημιουργία και το rendering του τελικού αποτελέσματος, χρησιμοποιεί τον πολύ γνωστό και ικανό εργαλείο FFmpeg, δίνοντάς σας έτσι, μία πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην χρήση του. Θα ήταν χρήσιμο βέβαια, να έχετε κάποια εξοικείωση με το αντικείμενο, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του.

Στο site του, υπάρχει ένα αρκετά πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο παρουσιάζει και εξηγεί πολλές από τις λειτουργίες του.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, πρέπει να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, τα οποία εξηγούνται στην σελίδα λήψεων του προγράμματος.

Οι χρήστες με λειτουργικό σύστημα Linux, μπορούν να το εγκαταστήσουν από τον package manager της διανομής που χρησιμοποιούν.

Σε περίπτωση που στην σελίδα δεν υπάρχει η πιο πρόσφατη έκδοση, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες