PhotoDemon

7.0.1
Επεξεργασία φωτογραφιών
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Mon, 15/01/2018
Filesize: 
12,354 kb
System: 
PhotoDemon

Το PhotoDemon, είναι ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Διαθέτει μία πληθώρα από χρήσιμα χαρακτηριστικά, τα οποία το καθιστούν ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο για κάθε είδους εργασία που αφορά στην επεξεργασία φωτογραφιών.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι ιδιαίτερα λειτουργικό και εύχρηστο. Επιπλέον, διακρίνεται από μία όμορφη και μοντέρνα αισθητική. Αν επιθυμείτε μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του, επιλέγοντας κάποιο από τα αντίστοιχα themes.

Στα αριστερά του χώρου επεξεργασίας, βρίσκεται η εργαλειοθήκη με κουμπιά για όλα τα εργαλεία και στα δεξιά του, το πλαίσιο με τα layers και τον επιλογέα χρωμάτων.

Στο κάτω μέρος του, εμφανίζεται κατά περίπτωση ένα πλαίσιο με τις επιλογές του εκάστοτε επιλεγμένου εργαλείου.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το πρόγραμμα υποστηρίζει σχεδόν όλα τα γνωστά είδη αρχείων, μεταξύ των οποίων και τα psd. Η υποστήριξη για τα psd αρχεία δεν είναι πλήρης, ωστόσο μπορεί να το χρησιμοποιήσετε, σε περίπτωση που δεν διαθέτετε το Photoshop για να δείτε το περιεχόμενό τους.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η χρήση layers, αν και αφορά μόνο σε βάθος ενός επιπέδου, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο για επεξεργασία παρά για οργάνωση.

Στον τομέα της επιλογής τμημάτων των φωτογραφιών, έχετε στην διάθεσή σας όλα τα κλασικά εργαλεία όπως επιλογή με προκαθορισμένα ή ακανόνιστα σχήματα, καθώς και τα γνωστά lasso και magic wand.

Το πρόγραμμα διαθέτει ένα πλήθος από έτοιμα εφέ τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στις φωτογραφίες σας, αλλά αν έχετε κάποια εμπειρία στο αντικείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε και δικά σας.

Το δυνατό σημείο του προγράμματος, είναι οι διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στα χρώματα, την φωτεινότητα και την έκθεση. Χάρη σε αυτές τις ρυθμίσεις μπορείτε να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας και να τους δώσετε μια πιο καλλιτεχνική υφή, ανάλογα με το γούστο σας.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η δημιουργία και η επεξεργασία κειμένων, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στις φωτογραφίες σας. Τα κείμενα αυτά είναι δυναμικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να τα επεξεργάζεστε και μετά την δημιουργία τους.

Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, είναι αυτή της μαζικής επεξεργασίας. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε είτε για να μετονομάσετε φωτογραφίες, είτε για να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο στην χρήση του και ιδιαίτερα κατανοητό, καθώς ακολουθεί την φιλοσοφία αντίστοιχων προγραμμάτων της κατηγορίας.

Δεν διαθέτει κάποιο αρχείο τεκμηρίωσης και στο site του μπορείτε να βρείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για την εγκατάσταση του προγράμματος στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να αποσυμπιέσετε τα περιεχόμενα του αρχείου που θα κατεβάσετε, σε έναν φάκελο της επιλογής σας.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν portable. Για τον σκοπό αυτό, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα USB Flash Disk και να το εκτελείτε σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Υπάρχει η πιθανότητα ο browser ή το πρόγραμμα προστασίας που χρησιμοποιείτε να σας ενημερώσει ότι πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα.
Μετά από δοκιμές αλλά και την επικοινωνία που είχαμε με τον κατασκευαστή του, σας βεβαιώνουμε ότι είναι απολύτως καθαρό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες