Shotcut

19.04.30
Επεξεργασία αρχείων video
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Open Source
Updated: 
Tue, 30/04/2019
Filesize: 
79,554 kb
System: 
Shotcut

Το Shotcut, είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για την επεξεργασία αρχείων video. Διαθέτει μία πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών που το καθιστούν ισάξιο ανταγωνιστή των διαφόρων εμπορικών προγραμμάτων της κατηγορίας.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον του προγράμματος είναι λειτουργικό και προσφέρει αρκετές επιλογές για την διαμόρφωσή του. Το βασικό στοιχείο του είναι το πλαίσιο αναπαραγωγής των videos. Γύρω από αυτό μπορείτε να διατάξετε διάφορα πλαίσια με πληροφορίες και λειτουργίες.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών διαφορετικών θεμάτων για την εμφάνιση του προγράμματος, ανάλογα με το ποιο σας εξυπηρετεί περισσότερο. Εκτός από το βασικό θέμα των Windows, υπάρχουν επίσης ένα ανοιχτόχρωμο και ένα σκουρόχρωμο.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για απλές είτε και για πιο σύνθετες εργασίες.

Παραδείγματα απλών εργασιών, είναι η μετατροπή ενός video από ένα είδος σε ένα άλλο ή το κόψιμο και η εξαγωγή ενός κομματιού από κάποιο video. Σαν σύνθετη εργασία, μπορεί να θεωρηθεί το μοντάζ μιας επαγγελματικής ταινίας.

Υποστηρίζει σχεδόν όλα τα γνωστά είδη αρχείων video, εικόνας και ήχου και τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε, για να δημιουργήσετε νέα αρχεία video. Μπορείτε να εργαστείτε με πολλαπλά αρχεία συγχρόνως τοποθετώντας τα στο πλαίσιο timeline.

Στο timeline, έχετε την δυνατότητα να αναμίξετε διαφόρων ειδών κομμάτια. Μπορείτε να τα κόψετε σε άλλα μικρότερα καθώς και να τα μετακινήσετε, να τα αντιγράψετε ή να τα τοποθετήσετε σε όποια θέση επιθυμείτε.

Μεταξύ των κομματιών μπορείτε να εισάγετε διάφορες μεταβάσεις από το ένα στο άλλο με αντίστοιχα εφέ. Όλες οι ενέργειες στην timeline, γίνονται με drag n drop.

Προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό εφέ και φίλτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε για να διορθώσετε είτε για να βελτιώσετε τα video σας. Με την βοήθειά τους, μπορείτε να επεμβαίνετε στο χρώμα, την φωτεινότητα, την οξύτητα κ.α. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε επίπεδα με κείμενα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάποιο υδατογράφημα ή κάποιο μήνυμα πάνω στα videos.

Στον τομέα του ήχου προσφέρει επίσης αντίστοιχα φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης. Το πιο κλασικό είναι η λειτουργία της κανονικοποίησης του ήχου, ώστε όλα τα κομμάτια να ακούγονται με την ίδια ένταση.

Έχετε την δυνατότητα να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε projects, ώστε να συνεχίζετε την εργασία σας κάποια άλλη στιγμή.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το εξάγετε σε διάφορα είδη αρχείων είτε επιλέγοντας κάποιο από τα έτοιμα προφίλ, είτε κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές στο αντίστοιχο πλαίσιο.

Υποστηρίζεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μενού και στα πλαίσια διαλόγου του προγράμματος.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων εμπειρίας. Στο site του, υπάρχουν αρκετά εκπαιδευτικά βοηθήματα και οδηγοί χρήσης, τα οποία θα σας βοηθήσουν να πάρετε μία γεύση από τις δυνατότητες του και να αξιοποιήσετε τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, καταβάστε το κατάλληλο για το λειτουργικό σας πρόγραμμα, εκτελέστε το και ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Το πρόγραμμα διατίθεται και σε portable έκδοση για τα Windows. Μπορείτε έτσι να το τοποθετήσετε σε ένα USB Flash Disk και να το χρησιμοποιείτε σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες