Vivaldi

2.2.1388.37
Περιήγηση στο διαδίκτυο
Editor's Rating: 
5
Category: 
License: 
Freeware (Δωρεάν)
Updated: 
Wed, 19/12/2018
Filesize: 
53,649 kb
System: 
Vivaldi

Το Vivaldi, είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, το οποίο βασίζεται στον Google Chrome. Έτσι, σε έναν ήδη ικανό browser, προστίθενται πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες, τα οποία μία μεγάλη μερίδα χρηστών θα εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι κλασικό για την κατηγορία του. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως, είναι οι επιλογές που έχετε για την προσαρμογή του.

Μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θα εμφανίζονται, να ορίσετε την θέση τους καθώς και να προσαρμόσετε την εμφάνισή τους.

Όσον αφορά την εμφάνιση του προγράμματος, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα έτοιμα themes και αν θέλετε να το τροποποιήσετε με τα χρώματα της αρεσκείας σας.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Καθώς το πρόγραμμα στηρίζεται στον Google Chrome, προσφέρει υποστήριξη για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες (html, css και javascript) που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σύγχρονων ιστοσελίδων και web applications.

Στον τομέα της πλοήγησης, το πρόγραμμα προφέρει μία αρχική σελίδα (speed dial) στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε και να οργανώσετε τις σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα.

Όσοι χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο για τον έλεγχο του υπολογιστή τους, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την δυνατότητα να πληκτρολογούν εντολές για να εκτελέσουν διάφορες ενέργειες. Επιπλέον, προσφέρονται και συντομεύσεις πληκτρολογίου καθώς και εκτέλεση ενεργειών με αντίστοιχες κινήσεις του ποντικιού.

Ο τομέας που ξεχωρίζει το πρόγραμμα, είναι αυτός της διαχείρισης των καρτελών. Έχετε την δυνατότητα να δημιουργείτε ομάδες (stacks) στις οποίες να οργανώνετε τις καρτέλες που έχετε ανοιχτές. Μπορείτε ακόμα και να τις αποθηκεύσετε στα bookmarks. Περνώντας τον κέρσορα πάνω από ένα τέτοιο stack, βλέπετε τις σελίδες που περιέχει και επιλέγετε αυτήν που σας ενδιαφέρει.

Επιπλέον, μπορείτε να προβάλετε πολλαπλές καρτέλες σε λειτουργία tile και να τις βλέπετε την μία δίπλα στην άλλη. Υποστηρίζονται τρεις τρόποι προβολής, ο κάθετος, ο οριζόντιος και σε κάναβο.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση πλευρικών panels τα οποία χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση των λήψεων, του ιστορικού περιήγησης ακόμα και σελίδων ή web applications. Έτσι μπορείτε για παράδειγμα να περιηγείστε στο διαδίκτυο και να έχετε στο πλάι ανοιχτές τις σελίδες των social media.

Στα πλευρικά panels, θα βρείτε και μία ακόμα χρήσιμη λειτουργία, που είναι αυτή της καταγραφής σημειώσεων στις οποίες μπορείτε να προσθέτετε εικόνες και συνδέσμους προς σελίδες. Οι σημειώσεις αυτές μπορούν να οργανώνονται και σε φακέλους.

Τέλος, άλλο ένα όφελος από την χρήση του Google Chrome σαν βάση του, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα αντίστοιχα extensions.

Υποστηρίζεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μενού και στα πλαίσια διαλόγου του προγράμματος.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει κατά την χρήση του, καθώς όλες του οι λειτουργίες είναι εύκολα αντιληπτές και κατανοητές.

Επιπλέον, στο site του μπορείτε να βρείτε οδηγίες χρήσης και αρκετά βοηθήματα για να αξιοποιήσετε πλήρως όλες τις λειτουργίες του.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, απλά κατεβάστε το αντίστοιχο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο, εκτελέστε το και ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν portable εφαρμογή, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα USB Flash Disk και να το χρησιμοποιείτε σε οποιονδήποτε υπολογιστή.
Για τον σκοπό αυτό, κατά την εγκατάσταση πατήστε το κουμπί Advanced και στο πεδίο Installation Type, επιλέξτε Install Standalone.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες