Συγχρονίστε τους υπότιτλους των ταινιών σας, με το Subtitle Edit

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγχρονισμός των υπότιτλων των ταινιών που κατεβάζετε από το internet, είναι λανθασμένος. Μπορείτε πολύ εύκολα να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας το Subtitle Edit.

Γενικά

Καταρχήν φροντίστε να τοποθετήσετε το αρχείο των υποτίτλων, καθώς και το αρχείο της ταινίας, στον ίδιο φάκελο.

Ονομάστε τα δύο αρχεία έτσι ώστε να έχουν το ίδιο όνομα και την αντίστοιχη για το καθένα κατάληξη.

greenshot rename files

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι όταν οι υπότιτλοι έχουν μετακινηθεί σε σχέση με την ταινία ή όταν οι υπότιτλοι που έχετε κατεβάσει, έχουν διαφορετικό frame rate από την ταινία που διαθέτετε.

Χρονική μετακίνηση

Για να μετακινήσετε ένα αρχείο υποτίτλων κάποια δευτερόλεπτα εμπρός ή πίσω, μεταβείτε στο μενού Synchronization και επιλέξτε Adjust all times.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ορίστε την διάρκεια της διαφοράς των υπότιτλων με την ταινία και πατήστε Show earlier ή Show later, ανάλογα με το αν θέλετε να τους μετακινήσετε μπροστά ή πίσω.

greenshot show all lines earlier later

Αλλαγή framerate

Για να αλλάξετε το framerate ενός αρχείου υποτίτλων, ώστε να είναι ίδιο με αυτό της ταινίας, μεταβείτε πάλι στο μενού Synchronization και επιλέξτε Change frame rate. Ορίστε το αρχικό και το τελικό frame rate και πατήστε το OK.

greenshot change frame rate

Και στις δύο περιπτώσεις θα τροποποιηθεί ολόκληρο το αρχείο των υποτίτλων. Αν θέλετε να διορθώσετε μεμονωμένες γραμμές, τότε επιλέξτε την κάθε μία από αυτές και αλλάξτε την χρονική στιγμή καθώς και την διάρκεια που εμφανίζονται.

Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Subtitle Edit, καθώς και για το πως μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες