Μεταφράστε κείμενα στον υπολογιστή σας, με το QTranslate

Υπάρχουν διάφορες online υπηρεσίες μετάφρασης. Για να μεταφράσετε μια λέξη ή ένα κείμενο, πρέπει να το αντιγράψετε, να μεταβείτε στο αντίστοιχο site και να το επικολλήσετε. Πολλά βήματα για μια απλή διαδικασία, εκτός αν χρησιμοποιήσετε το QTranslate.

Αφού εκτελέσετε το πρόγραμμα, επισημαίνεται η λειτουργία του με την εμφάνιση ενός εικονιδίου στο system tray. Το πρόγραμμα προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας, από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε όποιον σας βολεύει καλύτερα. Ο ένας είναι χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και ο άλλος χρησιμοποιώντας το ποντίκι.

Μετάφραση χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο

Αφού διαλέξετε το κείμενο μπορείτε είτε να κάνετε διπλό πάτημα του πλήκτρου Ctrl είτε να πατήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Q.
Για να αλλάξετε τον ορισμένο συνδυασμό πλήκτρων με κάποιον άλλο της αρεσκείας σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος, επιλέξτε Options και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε Hotkeys. Βάλτε τον κέρσορα του ποντικιού στο αντίστοιχο πεδίο και πατήστε τον επιθυμητό συνδυασμό.

Μετάφραση χρησιμοποιώντας το ποντίκι

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος που βρίσκεται στο system tray. Το εικονίδιο θα αλλάζει και θα προστίθεται ή θα αφαιρείται ένα σύμβολο ποντικιού αντίστοιχα.

Από εδώ και στο εξής κάθε φορά που θα επιλέγετε κάποιο κείμενο, θα εμφανίζεται δίπλα σε αυτό, ένα εικονίδιο με το γράμμα Q. Κάνοντας κλικ σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε την μετάφραση του κειμένου, την έρευνα για αυτό στο internet ή την εκφώνησή του.

Επιπλέον, αν θέλετε, έχετε την δυνατότητα να εμφανίζεται απευθείας η μετάφρασή του. Για τον σκοπό αυτό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος και επιλέξτε Mouse Mode > Show Translation.

Διαβάστε περισσότερα για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του QTranslate, καθώς και για το πως μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες