Μεταμορφώστε το desktop σας, με το Rainmeter

Το desktop του υπολογιστή σας, είναι το μέρος που περνάτε τον περισσότερο χρόνο κατά την εργασία σας. Για τον λόγο αυτό, αξίζει τον κόπο να βελτιώσετε την εμφάνισή του και να το κάνετε και λίγο πιο λειτουργικό.

Το πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του desktop σας, είναι το Rainmeter, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες, στην παρουσίαση του προγράμματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Rainmeter και να αξιοποιήσουμε κάποια από τα πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του.

Εγκατάσταση του προγράμματος

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, απλά ακολουθείτε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το επόμενο βήμα, είναι να διαλέξετε κάποια skins τα οποία θα εμφανίζονται στο desktop σας.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών skins. Κάποια είναι σχετικά απλά και εμφανίζουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Κάποια άλλα, είναι αρκετά πιο σύνθετα, σε βαθμό που μοιάζουν με μικρές εφαρμογές, καθώς μπορεί να έχουν και κάποια πρόσθετη λειτουργικότητα.

how to rainmeter enigma

Αναζήτηση έτοιμων skins

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να αξιοποιήσετε το πρόγραμμα, είναι με την χρήση έτοιμων skins. Το πρόγραμμα διαθέτει μόνο ένα έτοιμο skin, οπότε αν θέλετε κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να το ψάξετε.

Αρχικά, μπορείτε να ξεκινήστε την έρευνά σας σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και πολυσύχναστα μέρη, όπως είναι τα group στο DeviantArt και στο Reddit.

how to rainmeter deviantart

Στην συνέχεια, κάνοντας μία απλή αναζήτηση στο Google, θα μπορέσετε να βρείτε ακόμα περισσότερα μέρη.

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ ενεργό forum του προγράμματος, στο οποίο εκτός από skins, θα βρείτε επιπλέον και συμβουλές, ιδέες και απαντήσεις σε πιθανές απορίες.

Εγκατάσταση και χρήση skins

Τα skins που θα βρείτε στο διαδίκτυο, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά αρχεία τύπου .rmskin. Τα αρχεία αυτά μπορείτε να τα εγκαταστήσετε, χρησιμοποιώντας το εργαλείο SkinInstaller που συνοδεύει το πρόγραμμα.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά skins τα οποία είναι απλά αρχεία zip, τα οποία πρέπει να αποσυμπιέσετε και να τοποθετήσετε, στον φάκελο skins του προγράμματος.

how to rainmeter folders

Τα έτοιμα skins, συνήθως συνοδεύονται από κάποιες οδηγίες χρήσης. Αρκετά από αυτά, διαθέτουν και ένα παράθυρο ρυθμίσεων στο οποίο μπορείτε να κάνετε κάποιες σχετικές επιλογές εμφάνισης και λειτουργικότητας.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα να συνδυάζετε διάφορα skins και να δημιουργείτε συνθέσεις. Αυτές οι συνθέσεις ονομάζονται layouts και μπορείτε να τα αποθηκεύετε και να τα ανακαλείτε όποτε θέλετε.

Δημιουργία και επεξεργασία skins

Τα skins, είναι text αρχεία τύπου .ini, τα οποία ουσιαστικά περιγράφουν τα στοιχεία που θα εμφανίζονται, καθώς και τις ιδιότητές του καθενός. Απαρτίζονται από διάφορα sections, στα οποία ομαδοποιούνται οι αντίστοιχες ρυθμίσεις.

how to rainmeter skin

Τα αρχεία αυτά αποτελούνται από δύο βασικά αντικείμενα τα measures, τα οποία εξάγουν πληροφορίες και τα meters, τα οποία τις εμφανίζουν.

Κάθε ένα από αυτά έχει συγκεκριμένες ιδιότητες στις οποίες μπορείτε να δώσετε τιμές και να ορίσετε την εμφάνιση και την λειτουργικότητά τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε σε ένα έτοιμο skin, να ανοίξετε το σχετικό αρχείο, να βρείτε το αντίστοιχο meter και να αλλάξετε το ύψος της γραμματοσειράς ή το χρώμα του.

Στο site του προγράμματος, θα βρείτε ένα εκτενές εγχειρίδιο χρήσης στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά, όλα τα αντικείμενα με τις αντίστοιχες ιδιότητές τους.

Βοηθητικά εργαλεία

Όπως αναφέρθηκε, για την δημιουργία και επεξεργασία των skins, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οποιονδήποτε text editor.

Για την διευκόλυνσή σας, προτείνονται οι παρακάτω editors, καθώς για αυτούς υπάρχουν πρόσθετα (plugins) τα οποία βοηθούν ιδιαίτερα στην επεξεργασία των skins, παρέχοντας χαρακτηριστικά όπως syntax highlighting, autocomplete και snippets:

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες