ToDoList

7.2.12
Οργανώστε τις εργασίες σας
Editor's Rating: 
5
License: 
Open Source
Updated: 
Sat, 04/05/2019
Filesize: 
3,004 kb
System: 
ToDoList

Το TodoList, είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με το οποίο θα μπορέσετε να οργανώσετε τις εργασίες που έχετε να διεκπεραιώσετε και όχι μόνο. Οι πολλές δυνατότητες και τα πλούσια χαρακτηριστικά που προσφέρει, το καθιστούν ένα πλήρες εργαλείο για project management.

Περιβάλλον εργασίας:

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, είναι ιδιαίτερα λειτουργικό και προσφέρει πολλές δυνατότητες για την προσαρμογή του.

Τα κύρια στοιχεία από τα οποία αποτελείται, είναι η λίστα εργασιών, τα πεδία για την επεξεργασία τους και το παράθυρο προβολής και επεξεργασίας των σημειώσεων της κάθε εργασίας.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η οργάνωση και η προβολή των εργασιών σε δενδροειδή μορφή, η οποία εναλλακτικά μπορεί να γίνει και με την μορφή λίστας.

Το πρόγραμμα προσφέρει δύο επίπεδα οργάνωσης. Το πρώτο επίπεδο, αφορά στην ομαδοποίηση των εργασιών σε λίστες (task lisits) οι οποίες αποθηκεύονται σε ξεχωριστά αρχεία. Τα περιεχόμενα της κάθε μίας από αυτές τις λίστες, εμφανίζονται σε ξεχωριστή καρτέλα.

Το δεύτερο επίπεδο οργάνωσης, αφορά στην ιεραρχική ταξινόμηση των εργασιών. Το πρόγραμμα υποστηρίζει απεριόριστο βάθος ταξινόμησης των εργασιών.

Επιπλέον προβολές των εργασιών σας, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην διαχείρισή τους, είναι η προβολή ημερολογίου, καθώς και διαγράμματος Gantt. Επίσης υποστηρίζει και την μεθοδολογία kanban.

Για κάθε μία από τις εργασίες μπορείτε να αποθηκεύσετε σε κατάλληλα πεδία ένα πλήθος από διάφορες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως η ημερομηνία έναρξης και λήξης, η σπουδαιότητα της, ο αρμόδιος για την εκτέλεσή της, ο εκτιμώμενος χρόνος για την ολοκλήρωσής της, το ποσοστό ολοκλήρωσης κ.α.

Όσον αφορά τον τομέα της κοστολόγησης έργων προσφέρει και πεδίο για το κόστος της κάθε εργασίας.

Επίσης έχετε την δυνατότητα να καταχωρίσετε σημειώσεις στο αντίστοιχο πεδίο σε μορφή rich text. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μορφοποιήσετε το κείμενο σας όπως ακριβώς σε έναν επεξεργαστή κειμένου.

Στο πεδίο αυτό, υποστηρίζεται και η χρήση συνδέσμων (links) προς αρχεία, διευθύνσεις internet καθώς και προς άλλες εργασίες. Όσον αφορά τους συνδέσμους, υπάρχει και ξεχωριστό πεδίο στο οποίο μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία που αφορούν στην συγκεκριμένη εργασία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος αποτελεί και η εισαγωγή και εξαγωγή των λιστών εργασιών, από και προς διάφορα χρησιμοποιούμενα formats. Επίσης υποστηρίζει την εκτύπωση των λιστών.

Εκμάθηση και χρήση:

Το πρόγραμμα είναι απλό και εύκολο στην χρήση του, αλλά χρειάζεται μια σχετικά μικρή εξοικείωση με τις έννοιες της διαχείρισης έργων. Στο site του προγράμματος θα βρείτε ένα αναλυτικό wiki με οδηγίες χρήσης, ώστε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Επιπλέον, συνοδεύεται και από ένα αρχείο με μία ενδεικτική λίστα εργασιών, για να πειραματιστείτε και να δείτε τις δυνατότητές του.

Εγκατάσταση και απαιτήσεις:

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Απλά αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσετε σε έναν φάκελο και εκτελέστε το.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν portable από ένα USB Flash Disk, επιτρέποντάς σας έτσι να το έχετε διαθέσιμο σε οποιονδήποτε υπολογιστή και αν εργαστείτε.
Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε "Use an Ini File for storing my settings" στο παράθυρο που θα εμφανιστεί την πρώτη φορά που θα το εκτελέσετε.

Υποστηρίξτε το freewaretips.gr

Εάν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του freewaretips.gr, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα καταστήματα, για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Αν προτιμάτε τα καταστήματα από Κίνα για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, επειδή συνήθως έχουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω:

Με αυτόν τον τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς, λαμβάνουμε μία πολύ μικρή προμήθεια από κάθε αγορά σας, η οποία χρησιμοποιείται για να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας του website.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε αν θέλετε, να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Δείτε επίσης

Tags: 

Μοιραστείτε το άρθρο

Δημοφιλείς Κατηγορίες